Đakovački planinari pokušali osvojiti Mont Blanc

Članovi Planinarskog društva Đakovo prošloga tjedna uputili su se na Mont Blanc. Iako zbog vremenskih uvjeta- velikih oblaka, magle i jakog vjetra od 70 km/h, nisu bili u mogućnosti dosegnuti vrh, svi su puni dojmova, saznajemo iz PD-a Đakovo. Kako je ekspedicija tekla, rekao nam je Željko Sabljić koji je i sam pokušao osvojiti Mont Blanc:

U dva pokušaja uspona došli su do visine 4362m, do skloništa Vallot. Naime, ostalo im je još samo sat i pol do vrha, ali su doživjeli uvjete koje većina mladih planinara još nije imala prilike iskusiti- uspon po mraku, prolazak kroz opasni kuloar gdje pada kamenje, jak vjetar, ali i sama visina na kojoj su bili po prvi put. Najavljuju već i uspon na Elbrus iduće godine u sklopu projekta Triglav – Mont Blanc – Elbrus 2017.-2018.

„U svakom slučaju, atmosfera u kampovima je bila odlična, svi smo se super slagali i iako nismo došli na vrh nije se dalo naslutiti negativno raspoloženje nego smo druge dane iskoristili za uspon na vrhove od 2000 i 2500 metara s kojih je predivan pogled na Mont Blanc“, poručuju iz PD-a Đakovo.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 + nineteen =

Vrijeme danas