Đakovački pravaši: Ante Starčević treba dobiti svoju bistu na trgu Franje Tuđmana

Hrvatska stranka prava svake godine na obljetnicu smrti Oca domovine obilježi ovaj dan, značajan za cijelu pravašku zajednicu, kao i ukupnu hrvatsku povijest. Jučer su, 28. veljače, članovi Hrvatske stranke prava Osječko-baranjske županije na središnjem osječkom trgu položili cvijeće, zapalili svijeće te održali prigodni govor povodom 127. obljetnice smrti Oca Domovine.

Kako su đakovački pravaši iskazali interes za značajnijim isticanjem velikana hrvatske povijesti, zaključeno je da bi bilo dobro podsjetiti đakovačke gradske oce, kako i Ante Starčević ima svoje mjesto među velikanima kao što su Stjepan Radić i Franjo Tuđman kojima je zapravo bio prethodnik i nadahnuće a čije se biste nalaze na trgu dr. Franje Tuđmana.

Kako ove godine proslavljamo i 200 godina od rođenja Oca Domovine podružnica Hrvatska Stranka Prava Đakovo u svom planu rada, u razgovorima sa mjerodavnima u gradu, pokušava ostvariti ideju upotpunjavanja spomeničkog prostora na Trgu dr. F. Tuđmana, te hrvatskim velikanima novijeg doba dodati bistu Oca domovine dr. Ante Starčevića što njegovo djelo svakako zaslužuje, najavili su đakovački pravaši.

Pogoci: 11

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

16 − 1 =

Vrijeme danas