Đakovački srednjoškolci u Europskom parlamentu

Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova pobjedila je na natječaju Euroscole – predstavljamo Hrvatsku u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Natječaj #ovajputglasam u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta, namijenjen je srednjoškolcima u dobi od 16 do 18 godina iz cijele Hrvatske. Nakon 2014. godine ponovno su odabrani među tri škole koje putuju u Strasbourg u Francusku. Projekt su proveli nastavnici Zlatko Mesić i Darija Lazarov koji su s učenicima snimili nagrađeni film. Više o samom projektu za naš radio kaže  prof. Zlatko Mesić.

Među tri škole za putovanje u Europski parlament u Strasbourg u okviru programa Euroscola u listopadu, studenom i prosincu 2018. za 2 mentora i 24 učenika iz svojih škola, svoje mjesto zasluženo su osvojili učenici koji će 27. studenog 2018. godine predstavljati Republiku Hrvatsku. Tim projektom škola je dobila 8.000 eura, dodaje Mesić.

Natječaj je bio otvoren od 5. lipnja do 10. rujna 2018., a kako bi mogli sudjelovati u natječaju, hrvatski srednjoškolci morali su na evaluaciju poslati svoje kreativne video-radove na tematski izazov zašto bi mladi u Hrvatskoj trebali izaći na izbore za Europski parlament 2019. godine (#ovajputglasam #izborieu2019).

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

11 + 6 =