Đakovački vaterpolisti na utrci lađa u dolini rijeke Neretve

Ove godi po prvi put na 22. maratonu lađa sudjelovat će i ekipa iz Đakova. Ekipa sastavljena od đakovačkih vaterpolista pod imenom „Đakovački bećari“, 10. kolovoza zajedno s još 30 ekipa pokušat će u što kraćem roku izveslati zahtjevnu dionicu od 22,5 km od Metkovića do Ploča u tradicijskoj neretvanskoj lađi.

Posadu čamca čine 12 osoba od koji je 10 veslača, paričar (kormilar) i dobošar koji drži ritam. U Opuzenu se može vršiti zamjena šestero članova posade. U srijedu, 7. kolovoza, u Opuzenu se voze brzinske utrke čije vrijeme određuju startne pozicije za samu utrku.

Đakovačani su u zadnja dva mjeseca koristili svaki slobodni trenutak da naporno treniraju za ovu iznimno fizički zahtjevnu utrku. Trenirali su u fitnesu, veslali na Bosutu, zajedno odradili nekoliko treninga u Koprivnici u tradicijskoj lađi (na jezeru Šoderica) s dugogodišnjim sudionicima utrke iz Bjelovara. Zadnja dva tjedna veslali su i na jezeru Borovik, a osmisli su i jedinstven način treninga veslanja na bazenu.

Posadu čine: Beljan, Klemen, Gurdon, Išasegi, Markulić N.,Markulić B., Martić, Ditrih, Blažević, Barišić J.,Barišić N.,Šimić, Rotim, Željeznik i Grbavac

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × three =