Đakovačkim gimnazijalcima predstavljena dva jedinstvena studijska programa u Puli

Danas su u Đakovu boravili predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na kojem od prije dvije godine djeluje Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije – Fitiks. Jedan od ciljeva fakulteta je osnaživanje postojećih studijskih programa te obogaćivanje cijele ponude Sveučilišta u Puli s novim suvremenim i studijskim programima koji su usklađeni s potrebama pojedinca, s tržištem rada, europskim razvojnim potrebama i potrebama i društva znanja u njegovoj cjelini, te su tako osmišljena dva jedinstvena studijska programa u Hrvatskoj. Studij Kultura i turizam i talijanski jezik i kultura jedinstven je studij u Hrvatskoj jer predstavlja kombinaciju društvenih i humanističkih znanosti

Upravo su ti programi predstavljeni učenicima Gimnazije A. G. Matoša u Đakovu, rekla je za naš radio profesorica Tanja Habrle.

Sljedeći sveučilišni prediplomski studij Jezična i interkulturalna medijacija usmjerena je na proučavanje komunikacije u višejezičnom i višekulturalnom okruženju. Habrle pojašnjava gdje se budući studenti mogu zaposliti nakon završenog fakulteta.

Pored ovih novih studija na fakultetu djeluju još Odsjek za kulturu i turizam i Odsjek za talijanske studije. Fakultet organizira i terensku nastavu te je svake godine organizirano putovanje u Italiju. Također imaju brojne sklopljene Erasmus ugovore s onima iz europske unije tako da studenti imaju priliku dodatno obogatiti svoje vještine na fakultetu u drugoj zemlji.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 + eleven =

Vrijeme danas