Đakovčani o izboru i cijenama krizantema

 

Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života.Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima znak su pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, polažu cvijeće. Krizantema je u Hrvatskoj simbol prolaznosti života, smrti i žaljenja. Upravo zato nezaobilazan je dio aranžmana koje stavljamo na posljednja počivališta svojih najmilijih Po kojoj se cijeni prodaju krizanteme i aranžmani, znaju naši sugrađani.

 

 

Cijene su iste kao prošle godine a mogu se naći i mali aranžmani po vrlo povoljnim cijenama, kažu u obližnjoj cvjećarnici.

Na svetkovinu Svih svetih, u četvrtak 1. studenoga, večernje misno slavlje za žrtve rata i branitelje u đakovačkoj katedrali-bazilici Sv. Petra u 18 sati predvoditi će nadbiskup mons. Đuro Hranić. Toga dana u katedrali je nedjeljni raspored misnih slavlja. Blagoslov grobova na đakovačkom Gradskom groblju počinje u 14 sati, a misa je predviđena u 16 sati.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × four =