Đakovčanin napuhao 2,44 promila

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave osječko-baranjske, policijski službenici su za vrijeme pojačanih mjera evidentirali 222 prekršaja, a pored toga u prometu je zaustavljeno i 29 vozača osobnih automobila i 2 biciklista koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Među njima su i dva Đakovčanina. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u subotu u Đakovu iza 21 sat, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,44 grama po kilogramu.

U nedjelju, 27. veljače, iza ponoći u Đakovu, policija je zaustavila još jednog alkoholiziranog vozača, 31-godišnjaka, kojemu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu.

Obojica su smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pogoci: 50

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

five − two =

Vrijeme danas