Đakovo domaćin VII. Kongresa bogoslova

Bogoslovno sjemenište u Đakovu i Đakovačko-osječka nadbiskupija domaćini su VII. Kongresa bogoslova dijecezanskih velikih sjemeništa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji će se pod geslom “Živite dostojno poziva kojim ste pozvani!” (usp. Ef 4,1b) održavati od petka, 27. do nedjelje, 29. travnja 2018. godine.

Prvoga dana, u petak 27. travnja, u večernjim satima planiran je dolazak bogoslova u župe-domaćine, a središnji dan je subota 28. travnja. Zajednički program u Đakovu započet će ispred Bogoslovnog sjemeništa, procesijom za euharistijsko slavlje, koje će započeti u katedrali u 9:30 sati. U 11:30 započinje prigodni program u Svečanoj dvorani biskupa Antuna Mandića (KBF Đakovo). Nakon zajedničkog ručka, od 14:30 započinje sportsko-rekreacijski program te turistički obilazak grada. U župnoj crkvi Dobrog Pastira u Đakovu u 18:45 su svečane Vespere, a dan završava zajedničkom večerom. Kongres završava u nedjelju 29. travnja u župama-domaćinima.

Kongres bogoslova je zajednički susret svećeničkih pripravnika i kandidata s područja svih (nad)biskupija Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije, koji svoju svećeničku formaciju, uz filozofsko-teološki studij na bogoslovnim učilištima, stječu u velikim sjemeništima u Đakovu, Puli, Rijeci, Sarajevu, Splitu i Zagrebu. Prvi takav susret održan je 2006. godine upravo u Đakovu – u povodu jubileja 200. obljetnice osnutka Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, a na inicijativu mons. Josipa Bernatovića, tadašnjeg rektora đakovačkog sjemeništa.

Na VII. kongresu bogoslova sudjeluju odgojitelji i bogoslovi Centralnog bogoslovnog sjemeništa Split, Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ Rijeka, Biskupijsko-misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“ Pula, Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa Zagreb, Kolegija Družbe Isusove – Kolegij sv. Josipa Jordanovac, Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa Sarajevo, Nadbiskupskog misijskog međunarodnog sjemeništa „Redemptoris Mater“ Sarajevo te domaćini – odgojitelji i bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa Đakovo.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seven + nineteen =