Đakovo još uvijek bez dovoljno vrtićkih kapaciteta

Upisi u vrtiće u punom su jeku diljem Hrvatske ili se već privode kraju, a dok su jedni zadovoljni ne mali broj roditelja muku mući kamo s djetetom odnosno djecom. Đakovo nije iznimka od drugih gradova, pa je za očekivati, da će i ove godine biti onih koji će se morati okrenuti nekim drugim rješenjima. Zašto u 2022. godini nema mjesta za sve male Đakovčane, iako godinama prigodno slušamo kako će se sve napraviti za najmlađe, zašto još uvijek roditelji moraju smišljati što i kako s djecom jer nema svatko baku servis? Treba li Grad svakom djetetu omogućiti boravak u vrtiću, pitanje je koje smo postavili našim sugrađanima.

Samim tim nameće se pitanje što je s povećanjem kapaciteta gradskog vrtića koje je najavljeno još 2020. godine? A što građani misle o povećanju vrtićkih kapaciteta poslušajte u anketi.

Kako je prije dvije godine najavljeno u mjesnom odboru Sjever-Dračice trebao se graditi novi vrtić sa četiri vrtićke jedinice. Suvremeno vrtićko zdanje trebalo je prema očekivanjima roditelja niknuti na prostoru bivše Pan-Trgoprometove samoposluge u neposrednoj blizini Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića a kako je tada najavljeno, vrtić u četiri vrtićke jedinice treba imati kapacitet za 80 mališana te prostor za odgojitelje, servisni prostor i druge sadržaje. Iako su mnogi roditelji mislili da ja izgradnja krenula od toga još uvijek ništa. Ostaje tek odgovor gradonačelnika sa 6. sjednice Gradskog vijeća na upit jednog vijećnika o raspisivanju javnog poziva a Grad će potom prijaviti ovaj projekt, rekao je tada gradonačelnik. Nemoguće je ne postaviti pitanje što se radilo cijelo ovo vrijeme, nije li se što prije trebalo krenuti s rješavanjem gorućeg problema građana koji ne znaju kamo s djecom ili se problemi rješavaju tek uoči izbora.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 + 13 =