Đakovo: Obilježavanje Dana šećerne bolesti

Udruga Slatki život Đakovo organizira u subotu, 14. svibnja 2022. godine, obilježavanje Prvog hrvatskog dana šećerne bolesti. Tim povodom kod štanda na gradskom Korzu od 9 do 11 sati bit će organizirana akcija mjerenja šećera u krvi. Kako pojašnjava predsjednica Udruge Ljiljana Zrakić, cilj je širu javnost upoznati s problematikom i životom s dijabetesom, te naglasiti razliku između dijabetesa Tip 1 i Tip 2.

Hrvatski sabor 9. ožujka 2022. donio je Odluku o proglašenju 14. svibnja »Hrvatskim danom šećerne bolesti«. Odluka je donesena na inicijativu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora u cilju jačanja svijesti te provođenja dodatnih preventivnih aktivnosti i unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite osoba sa šećernom bolešću u RH.

Hrvatski dan šećerne bolesti posvećen je svim oboljelima, njihovim obiteljima, te zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji su direktno i indirektno uključeni u proces liječenja ove kronične bolesti ali i svima onima koji promjenom svojih stilova života mogu utjecati na to da šećernu bolest izbjegnu ili je barem odgode neko vrijeme, a u slučaju da se je ipak razvila, na vrijeme otkriju.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fifteen + five =