Đakovo: Udruga C:E:T platforma uspješno organizirala još jednu razmjenu mladih ,,Equal youth, equal Europe”

U Đakovu se od 14. – 22. srpnja 2021. godine održao projekt Razmjene mladih „Equal youth, equal Europe“ („Jednakost mladih, jednakost Europe“). Projekt je organiziran od strane udruge C:E:T platforma, odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije u okviru Erasmus+ programa – ključna aktivnost 1 – Mobilnost mladih. Na razmjeni mladih sudjelovalo je 42 sudionika i sudionica iz Hrvatske, Srbije, Kosova, Poljske, Švedske, Armenije i Gruzije, a voditelj projekta je Tomislav Bogdan, predsjednik udruge C:E:T platforma te voditelj EU projekata i trener u području neformalne edukacije. Kroz razne aktivnosti neformalnog učenja kao što su diskusije, prezentacije, debate, simulacije, mladi su učili o jednakosti, povijesti ljudskih prava, situaciji s ljudskim pravima i jednakosti u njihovim državama, modelima koji se mogu koristiti za poboljšanje situacije te podizanje svijesti o važnosti ljudskih prava i jednakosti. Također, mladi su učili o Erasmus+ programu te mogućnostima koje isti pruža mladima kroz različite međunarodne aktivnosti, a isto tako su i kreirali nove projektne ideje na čijem razvoju će raditi u budućnosti.

Također, mladi su naučeno primjenili i u praksi kroz javnu aktivnost podizanja svijesti o važnosti zaštite ljudskih prava i jednakosti koju su održali 20.07.2021. na Strossmayerovom trgu u Đakovu gdje su kroz razgovor sa građanima te podjelu letaka radili na promociji jednakosti i jednakih prava za sve bez obzira na spol, dob, religiju, nacionalnost i sl. Isto tako, sudionici su kroz dvije interkulturalne večeri predstavili kulturu i običaje njihovih zemalja te su se upoznali s delicijama karakterističnim i prepoznatljivim u njihovim zemljama. Nakon razmjene mladih, mladi će po povratku u njihove države održati lokalne aktivnosti na kojima će naučeno primjeniti u praksi te kroz iste raditi na promociji ljudskih prava i jednakosti te podizanju svijesti javnosti o važnosti istih. Također, u sklopu projekta planirana je i izrada web stranice na kojoj će svi zainteresirani moći preuzeti materijale nastale kao rezultat ovog projekta, a isto tako saznati više o Erasmus+ programu i aktivnostima koje su provedene u sklopu ovog projekta.

I u narednom periodu C:E:T platforma nastavlja s pripremom novih projektnih prijedloga te sa sudjelovanjem na međunarodnim aktivnostima u sklopu Erasmus+ programa, a sljedeći projekt održava se od 28. srpnja – 05. kolovoza 2021. u Đakovu gdje će 27 osoba koje rade s mladima učiti o prevenciji ovisnosti o društvenim mrežama te o načinima na koje mogu komunicirati s mladima uz minimalno korištenje online alata. Iz Udruge pozivaju sve mlade s područja Đakova koji su zainteresirani za uključivanje u aktivnosti C:E:T platforme te za sudjelovanje na budućim međunarodnim aktivnostima, da se jave putem facebook stranice C:E:T platform Hrvatska ili putem emaila croatia@cetplatform.org.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

11 − 8 =