Dan sv. Ivana don Bosca u Josipovcu Punitovačkom

Dan sv. Ivana don Bosca, sveca koji se slavi 31. siječnja, organiziran je u Josipovcu Punitovačkom, u subotu 26. siječnja. Program koji se održava treću godinu zaredom započeo je u Domu kulture trosatnim prigodnim susretom punim zabave i igara, a završio je misnim slavljem u josipovačkoj crkvi sv. Mihaela arkanđela, koje je na slovačkom jeziku predvodio vlč. Dominik Ralbovsky, svećenik iz Selenče. Trosatnom druženju nazočio je veliki broj djece, a najmlađe su dopratili roditelji.

Događaj je organizirala s. Renata Bunjova, voditeljice slovačkog Misijskog centra bl. Zdenke Schelingove u Josipovcu Punitovačkom, vlč. Dominik Ralbovsky, svećenik iz Selenče te Kristina Ralbovsky, osoba posvećena života, uz suradnike Misijskog centra, članove josipovačke Matice slovačke i mještane.

Misno slavlje u punoj crkvi uveličali su pjevači iz Selenče, animatori programa. Djeca su slavlje pratila pjesmom i pokretima naučenima na Oratoriju „Don Bosco“ u Josipovcu Punitovačkom. U dijelu homilije posvećenom sv. Ivanu Boscu, njegovu životu i nauku, vlč. Ralbovsky je, među ostalim, istaknuo: „Sv. Ivan Bosco, ili kako jednostavno kažemo Don Bosco, volio je mlade, okupljao ih i svojim djelovanjem i radom ulazio u njihova srca. Kao što je don Bosco vidio svoje poslanje u okupljanju mladih prenoseći im riječima i djelom istinu koju je činio Gospodin, tako smo svi mi kao djeca Božja dužni na svoj način, a djeca i mladi posebno kroz druženje i igru, približiti se Gospodinu i biti s Njim u igri i druženju. Don Bosco u našim srcima i duši ostavlja ljepotu življenja prema drugome, posebno prema mladima; ljepotu čistoće i ljubavi prema bližnjemu, ljepotu druženja u kojoj nas okuplja s mislima zajedništva, iskrenosti i pomaganja siromašnima“.  

„Voljeti mlade, poštivati ih i pomagati im na putovima njihova života dužnost je i nas starijih. Svojim djelima naviještat ćemo evanđelje i širiti Riječ Božju u duhu zajedništva, međusobnog uvažavanja i ljubavi prema bližnjemu, u iskrenosti i pomaganju“, poručio je na kraju vlč. Ralbovsky. (tekst:Mirko Knežević)

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × three =

Vrijeme danas