Nagli skok broja novozaražnih u našoj županiji

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 476 uzoraka od kojih je 71 bio pozitivan na koronavirus. Najviše (29) novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, 20 osoba je s područja Valpova, 5 Belišća, po dvije osobe su iz Đakova, Koške i Našica, a po jedna osoba je s područja Erduta, Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Čepina, Ernestinova, Magadenovca, Marijanaca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 56 osoba oboljelih od COVID-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 929 osoba.

Policijski službenici proveli su 3 provjere osoba u samoizolaciji prema dojavama građana i utvrdili dva kršenja (na području Osijeka i Belog Manastira). Samoinicijativno su provjerili 7 osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na mjestu prebivališta.

– Policijski službenici obavili su i 127 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Od ponedjeljka i nakon otvaranja terasa ugostiteljskih objekata, službenici Državnog inspektorata rade između ostaloga i nadzor njihova rada te upozoravaju ugostitelje na moguća kršenja mjera – rekao je nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Ivan Hampovčan.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

six + fourteen =