Danas se održava 15. međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz u Đakovu

Program 15. međunarodnog festivala kazališnih akademija „Dioniz“ koji se u Đakovu održava od 23. do 27. ožujka ove godine, jučer su u đakovačkom Centru za kulturu predstavili dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Helena Sablić Tomić, umjetnički voditelj ovogodišnjeg Dioniza Domagoj Mrkonjić te ravnateljica Centra za kulturu Đakovo u kojem se odvija glavnina festivala, Sanja Pavleković.

Festival je to koji na jednom prostoru okuplja različite senzibilitete različitih kazališnih akademija iz Europe i izvan nje. “Ono što je nama važno kao Akademiji za umjetnost i kulturu, je da širimo svoje granice i izlazimo iz okvira svoje institucije, ali i da u prostoru Đakova još jednom kažemo kako se ovdje dobro osjećamo.” kazala je dekanica Sablić Tomić te dodala da Đakovčani najbolje znaju koja to magija njihovog grada tako privlači goste. Ravnateljica Centra za kulturu Sanja Pavleković rekla je kako je Centar domaćin, ali i tehnička podrška 15. Dionizu. “Svih 15 godina Centar je domaćin i tih nekoliko dana i Centar i Đakovo žive jedan pravi kazališni život. Naša dvorana i ova pozornica imaju fantastičan kazališni potencijal. Svake godine se trudimo Dionizu pružiti što bolju podršku.” rekla je Pavleković. Umjetnički voditelj,inače zaposlenik osječke Akademije, Domagoj Mrkonjić je podsjetio da su na Dioniz dolazile akademije iz Amerike, Istanbula te brojnih drugih krajeva. “Dolaze nam akademije iz Zagreba, Splita, Sarajeva, Crne Gore, Makedonije, Linza u Austriji, Rumunjske, te mi iz Osijeka.” kazao je Mrkonjić.

Svečano otvaranje 15. Dioniza održat će se danas, 23. ožujka u 20:30 sati u Centru za kulturu u Đakovu, a zatvaranje festivala predviđeno je za ponedjeljak 27. ožujka u 19 sati, također u Centru za kulturu. Sve predstave kao i sva događanja vezana uz 15. Dioniz otvorena su za javnost.

Foto: Centar za kulturu Đakovo

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 − eight =

Vrijeme danas