Dani hrvatskog turizma prvi put u Slavoniji

Dani hrvatskog turizma prvi put organiziraju se na istoku zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Ovog tjedna hrvatski turistički djelatnici dolaze na istok Hrvatske kako bi ju bolje upoznali i doživjeli kroz višednevno sudjelovanje u atraktivnim programima diljem pet najistočnijih hrvatskih županija.

Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada „HeadOnEast“, priprema se u baroknoj osječkoj Tvrđi. Iako su povod organizaciji gosti: turistički djelatnici i turisti, događaj primarno očekuje lokalno stanovništvo čiji karakter dobrog domaćina čini jednu od velikih prednosti regije kao turističke destinacije i neizostavan je element prezentacije doživljaja destinacije. Trodnevni festival zabavni je dio programa Dana hrvatskog turizma koji se prvi put održava u Slavoniji, a glavna ideja je, kako kažu organizatori, prikazati Slavoniju kao neotkriveni kutak zabave i užitka. Ondje će se moći kušati i kupiti namirnice i prerađevine najboljih regionalnih proizvođača hrane, od mesnih i mliječnih proizvoda, meda, ulja, pekmeza, vina i rakija, pa do craft piva.

Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica.

 

Riječ je o manifestaciji koju ćemo ovog tjedna predstaviti, a idućih godina nastaviti razvijati jer pokazuje da Osječko-baranjska županija, ali i istok Hrvatske imaju velike potencijale za razvoj kontinentalnog turizma. Prvi se put Dani Hrvatskog turizma održavaju na kontinentu i ovo je izvrsna prilika da turističkim djelatnicima pokažemo ono što naše lokalno stanovništvo već zna, a to je da su Slavonci i Baranjci izvrsni domaćini. Siguran sam da će svi koji dođu na dane Hrvatskog turizma i upoznaju se s programom HeadOnEast-a dobiti potpuno jednu novu sliku istoka Hrvatske”, rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 + 3 =