Dani medijske pismenosti u OŠ Drenje

U sklopu obilježavanja Dana medijske pismenosti, novinar i reporter informativnog programa Nove TV Vjekoslav Đaić 9. travnja 2019. održao je učenicima Osnovne škole Drenje predavanje o medijskoj pismenosti.

Kako je televizija njegov medijski prostor u kojem je već 11 godina, većina predavanja odnosila se na TV vijesti, a dotakao se i tiska i internetskih portala.

U zanimljivoj priči o televiziji i kako nastaju dobre vijesti, povezao se s učenicima u Drenju i potaknuo ih na kritičko razmišljanje o onome što gledaju na TV-u.

Učenici su prepoznali clickbait naslove i lažne vijesti na internetskim portalima. O ovome su učili i na satu informatike s učiteljom Goranom Podunavcom, pa je predavanje bilo interaktivno i vrlo zanimljivo.

Dramska skupina, pod vodstvom učiteljice Evice Dernej, izvrsno je uprizorila pomamu clickbait naslova na hrvatskim portalima, dobro nasmijavši brojnu publiku.

Svojim je nastupom bivši učenik drenjanske škole potvrdio profesionalnost – jasnoća u izlaganju, jednostavnost u komunikaciji s mlađom populacijom (slušali su ga svi učenici predmetne nastave), sigurnost u odgovorima na sva pitanja, a posebno treba naglasiti duhovitost s kojom je učenička motivacija trajala duže od školskog sata!

Učenici su iznenadili Vjekoslava poklonivši mu samo za njega izrađenu knjigu u kojoj su njegovi prvi novinarski početci dok je još sjedio u klupama drenjaske škole i marljivo pisao tekstove na pisaćem stroju.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

7 + ten =