Dječji kreativni centar DOKKICA dobitnik Nagrade za promicanje prava djeteta 2021.

Dječji kreativni centar DOKKICA i Udruga Vukovarski leptirići dobiticisu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2021. godini. O tome je odlučio Odbor za nagradu za promicanje prava djeteta Hrvatskog sabora nakon provedenog Natječaja za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2021. godin Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Republika Hrvatska povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta svake godine dodjeljuje Nagradu za promicanje prava djeteta za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece i to godišnju nagradu i nagradu za životno djelo. Godišnja nagrada, u obliku povelje i u novcu, dodjeljuje se pojedincima i/ili grupi pojedinaca, ako je to ostvarenje rezultat njihovog zajedničkog rada, i to: za najznačajnija ostvarenja postignuta u radu na području promicanja prava djeteta, za ostvarenja koja su bila objavljena ili predstavljena tijekom protekle godine, onima koji uživaju ugled uzornih stručnjaka i radnika.

U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike jučer je Nagradu za promicanje prava djeteta Ines Novak, Ivani Lukić, Nevenki Marijanović, Andrei Žulj Jurišić, Doroteji Blagus i Viktoriji Matin dodijelila državna tajnica Margareta Mađerić.

Pogoci: 3

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × 5 =

Vrijeme danas