Dodjela božićnice umirovljenicima i ostalim korisnicima na području grada Đakova

Grad Đakova donio je Odluku o dodjeli božićnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnicima prava na osobnu invalidninu i korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

Pravo na božićnicu imaju umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.600,00 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom to kako slijedi: Umirovljenici koji imaju mirovinu do 1.500,00 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 400,00 kuna, umirovljenici koji imaju mirovinu od 1.500,01 kuna do 2.000,00 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 300,00 kuna, umirovljenici s mirovinom od 2.000,01 kuna do 2.600,00 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na iznos od 200,00 kuna, dok korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnici prava na osobnu invalidninu i korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 300,00 kuna. Božićnica se dodjeljuje u gotovini svim navedenim skupinama s prebivalištem na području Grada Đakova. Uz zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu potrebno je priložiti odrezak o mirovini, odnosno odrezak od zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, odrezak o isplati osobne invalidnine te rješenje/dokaz o isplati naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ne starije od tri mjeseca te osobnu iskaznicu na uvid.

Građani koji imaju pravo na božićnicu mogu je preuzeti u Kući Reichsman, Ulica pape Ivana Pavla II, 10 (korzo) svakim radnim danom od 9.00 do 14.00 sati i to od 29. studenog do 16. prosinca 2022. godine, uz preuzimanje zahtjeva za božićnicu koji je dostupan na internetskim stranicama Grada.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

three × 2 =

Vrijeme danas