Dokumentarni film “Štafeta smrti” u Semeljcima

Dokumentarni film “Štafeta smrti” podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca.
Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici “štafete smrti”! Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili. Prikazivanje filma nastavlja se 22.9. u Vukovaru, u sklopu svečane akademije 204. Vukovarske brigade, a zatim slijede Cerna, Semeljci, Đakovo.

Film je režirala redateljica Nada Prkačin, a rađen je u produkciji Laudato TV – obiteljske televizije. Dodatna vrijednost filma su mladići koji u filmu glume igrane scene jer su to redom djeca branitelja Bogdanovaca, a čak troje od njih su djeca sudionika (živih i mrtvih) stvarnog događaja „Štafete smrti“, o kojem film govori!Projekcije filma organizira i vodi Damir Radnić, pukovnik HV-a u mirovini, sudionik Domovinskog rata, bitke za Vukovar, kao i mnogih drugih ratišta tijekom Domovinskog rata.
Film je do sada vidjelo oko 5.000 gledatelja,a u Semeljcima  će biti prikazan 26.rujna.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seven + sixteen =