Domagoj Duvnjak najbolji sportaš godine

Photo: Frank Molter/dpa /DPA/PIXSELL

Najbolji sportaš i sportašica godine u izboru najboljih sportaša godine Sportskih novosti su judašica Barbara Matić i rukometaš Domagoj Duvnjak.

Zbog pridržavanja protuepidemijskih mjera, ove godine nije organizirana posebna svečanost dodjele priznanja najboljim sportašicama i sportašima, sportskim ekipama i momčadima za koje je u 69. izboru glasovalo 287 novinara iz 52 redakcije, već su oni proglašeni u posebnoj emisiji u programu Hrvatske televizije.

Judašica Barbara Matić postala je prva sportašica iz borilačkih sportova koja je osvojila trofej Sportskih novosti, a osvojila ga je sa 119 glasova u konkurenciji kolegice iz reprezentacije Karle Prodan, brončane s EP-a u Pragu, najbolje hrvatske tenisačice Petre Martić i svjetske rekorderke u ronjenju Mirele Kardašević.

Domagoj Duvnjak, drugi rukometaš nakon Ivana Balića (2007.) koji je proglašen najboljim sportašem godine, svoj je prvi trofej Sportskih novosti osvojio kao najbolji igrač Europskog prvenstva u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Konkurenti za nagradu bili su mu nogometni reprezentativac Ivan Perišić, osvajač trostruke krune s Bayernom, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, brončani na SP-u laseraša jedriličar Tonči Stipanović te trojica europskih doprvaka u gimnastici Tin Srbić, Filip Ude i Aurel Benović.

Barbara Matić je prekinula niz Sandre Perković od osam uzastopnih naslova, a prije toga je osam puta pobjednicom bila i najuspješnija hrvatska olimpijka Janica Kostelić, šest trofeja ima Blanka Vlašić, a četiri Iva Majoli.

Domagoj Duvnjak bio je najbolji igrač Europskog rukometnog prvenstva održanog u siječnju, na kojemu je Hrvatska osvojila srebrnu medalju, a ovo mu je prva pobjeda u izboru SN-a.

– Iznimna čast, ponosan sam na ovu nagradu. Od svih priznanja koje sam ikad dobio ova nagrada mi je najdraža. Biti najbolji sportaš svoje zemlje zvuči kao san, rekao je Duvnjak, koji je dobio 150 glasova. (HRT)

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

16 + two =