Domovinski pokret Đakovo o proračunu za 2021.

Priopćenje Domovinskog pokreta Đakovo u vezi proračuna Grada Đakova za 2021.godinu, prenosimo u cijelosti

Osvrnuvši se na proračun za 2021.godinu vidljivo je preopširan te nema naznaka da ćemo ići ka boljem nego lošijem. Odnosno da će se blagajna grada Đakova u vrlo skoro vrijeme isprazniti jer se novac troši rapidnom brzinom a sve samo da bi se ostalo na vlasti.

Za oživljavanje gospodarstva namijenjeno je 2,7 milijuna kuna, no nepostoji niti jedan projektni plan na koji način će se to izvršiti. Proračunu nisu namijenjena sredstva za projekte od ključne važnosti, nego su namijenjena za one nepostojeće projekte.

Do sada je najveći dio sredstava odlazio na infrastrukturne radove koji kratkoročno zapošljavaju građevinsku operativu, ali dugoročno stvaraju troškove održavanja. Ako nastavimo i dalje tako ulagati sredstava iz EU naše gospodarstvo neće biti konkurentnije, produktivnost neće rasti i neće biti novih radnih mjesta.

Nadalje, ono što zapinje svima za oko u trenutačnom i budućem proračunu, su izdaci za plaće zaposlenima u ustanovama kojima je Grad Đakovo osnivač. Naravno, zbog dodatnog zapošljavanjapo obiteljskim vezama i pripadnosti trenutno vladajućoj stranci.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen − 4 =