Dr. sc. Josip Bošnjaković na Svjetskom kongresu o dostojanstvu djeteta u digitalnom svijetu

„Kada ako ne sada, tko ako ne mi“ – bile su riječi više puta ponavljane od različitih predavača tijekom interdisciplinarnog, svjetskog kongresa “Dostojanstvo djeteta u digitalnom svijetu” na Papinskom sveučilištu Gregoriana, održanog od 3. do 6. listopada 2017. Na kongresu su sudjelovali uvaženi predstavnici iz cijeloga svijeta. Na kongresu su bili prisutni i predstavnici međunarodnih organizacija kao što je UNICEF, kao i velikih nevladinih organizacija te predstavnici velikih svjetskih korporacija kao što je Facebook, Microsoft, predstavnici donatorskih organizacija te međunarodne organizacije kriminalističke policije – Interpola. Specifičnost ovog kongresa jest što su u njemu sudjelovali stručnjaci iz različitih područja u želji zajedničkog povezivanja i djelovanja.

Iz Hrvatske je sudjelovao dr. sc. Josip Bošnjaković, poslijedoktorand na Katoličkom bogoslovom fakultetu u Đakovu i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu te voditelj Savjetovališta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Zadnji dan kongresa sudionici kongresa primljeni su na audijenciju s papom Franjom prilikom čega je predstavljena Rimska deklaracija “Dostojanstvo djeteta u digitalnom svijetu” nakon čega se Papa obratio svim okupljenima. Zahvalio je svim prisutnima što su mu preneseni rezultati rada na kongresu te nadasve što s njim dijele zabrinutost i trud u zajedničkom suočavanju, u korist maloljetnih osoba diljem svijeta, s novim i vrlo teškim problemom karakterističnim za naše doba.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty + 2 =