Drenje, Satnica Đakovačka i Trnava izradile pametne strategije

Come Along! program pokrenut je sredinom 2020. godine kao dodatna aktivnost projekta Smart Rural 21 nakon velikog interesa za poziv za sela sudionike (na projekt je bilo pristiglo 736 prijava iz 25 država članica EU).

Riječ je o dvoipolgodišnjem projektu koji podržava Europska komisija s ukupnim ciljem promicanja i nadahnuća sela za razvoj i provedbu pristupa i strategije razvoja koncepta pametnog sela u cijeloj Europi. Projekt je započeo u prosincu 2019. godine, a završit će u lipnju 2022. godine.

Cilj pokretanja programa bio je omogućiti što većem broju zainteresiranih sela/zajednica „Smart Village” putovanje i aktivnosti u okviru projekta Smart Rural 21. Osječko-baranjska županija kao nositelj u suradnji s LAG-om „Strossmayer“ u navedeni program prijavila je područje zapadne Đakovštine kojoj pripadaju općine Drenje, Levanjska Varoš, Satnica Đakovačka i Trnava.

Navedenim općinama i LAG-u Strossmayer omogućeno je i neposredno sudjelovanje na događanjima koja se organiziraju u sklopu provedbe projekta SMART RURAL 21. U ovom treuntku radi se o dvije vrste događaja Smart village academy i Smart caffe.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 + twelve =