Državna tajnica Margareta Mađerić za Novi radio : Svi imamo odgovornost prijaviti nasilje!

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike početkom lipnja predstavilo je Nacionalnu medijsku kampanju “Zaustavimo nasilje nad ženama i u obitelji” koja za cilj ima educirati širu javnost, ali i žrtve nasilja u obitelji o važnosti prijave nasilja.

Državna tajnica Margareta Mađerić za naš je radio istaknula da je pandemija u društvo unijela nesigurnost i brojne izazove te negativno utjecala na porast nasilja u obitelji diljem svijeta. U 85 posto slučajeva, žrtve su žene, a mjere ograničenog kretanja žrtve su dodatno dovele do toga da je dio njih bio u nemogućnost uopće prijaviti nasilje ili se udaljiti od zlostavljača.

Nacionalna medijska kampanja pod sloganom “empatijasada – Za društvo bez nasilja” ima za cilj senzibilizirati javnost o štetnosti i neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, te obvezi prijavljivanja nasilja. Kao dio sustava prevencije od nasilja otvorene su telefonske linije.

Otvoreno je novih 6 skloništa, podsjeća Mađerić tako da trenutno u Hrvatskoj djeluje ukupno 25 skloništa za žrtve nasilja od kojih Ministarstvo financira rad njih17 . Ono što je izuzetno važno je, naglašava Mađerić da svi mi imamo odgovornost prijaviti nasilje.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 + four =