Državnoj ergeli Đakovo i Lipik dodijeljena godišnja turistička nagrada “Anton Štifanić”

U srijedu navečer otvoreni su Dani hrvatskog turizma u Hvaru, koju po 22. put organiziraju Ministarstvo turizma , Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Tema okupljanja hrvatskih turističkih djelatnika je budućnost hrvatskog turizma, što će itekako ovisiti o Slavoniji. Među nagrađenima s područja Slavonije i Baranje, koji su bili zastupljeni u velikom broju, su eko etno selo Stara Kapela u kategoriji subjekata koji pri kreiranju turističke ponude osobito vode računa o očuvanju prirode , okoliša i kulturne baštinske destinacije. Ergela Đakovo i Lipik dobitnik je nagrade “Anton Štifanić” u kategoriji tvrtka/ustanova/ udruga.Državna ergela Đakovo danas predstavlja živi spomenik povijesti i tradicije uzgoja konja, a ujedno je i dom 160 predivnih lipicanaca. Ergela svojom turističkom ponudom objedinjuje kulturno-povijesni, ruralni i tradicijski doživljaj istočne Slavonije, a pri tome ujedno pružila svim posjetiteljima cjelokupni užitak druženja s konjima, vožnje fijakerom, te rekreativno jahanje.Nagradu je ispred Ergele preuzeo ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik, Mirko Damjanović.

Nagradu za najboljeg privatnog iznajmljivača godine u kategoriji “Čovjek- ključ uspjeha” primio je Vladimir Škrobo, vlasnik “Baranjske kuće” i “Sobe kod Baje”, koji se za naš radio osvrnio na nagradu

Vladimir Škrobo jedan je od pokretača turizma u Baranji i kako mnogi kažu ” hodajući projekt “. Što se sve nalazi u dvorištu njegovog restorana, za naš radio otkriva vlasnik, inače poznat po svom nadimku “Bajo”.

Budućnost turizma će ovisiti i o Slavoniji, te njezinom sve većem udjelu u turističkom prihodu zemlje.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty − thirteen =