Dunja Mak: Budite oprezni pri online kupovini!

Kupnja preko interneta je moderan način kupovanja gdje možete naručiti on line sve što poželite iz udobnosti svoga doma. Takva kupovina ima brojne prednosti; imamo priliku vidjeti koliko što košta te se tako odlučiti za najpristupačniju opciju, odnosno proizvod, potvrdila je i pravna savjetnica udruge “Potrošaki forum” Dunja Mak. No, vrlo je važno od koga se kupuje određeni proizvod, odnosno radi li se o fizičkoj osobi ili poslovnom subjektu.

Najveći problem potrošača je taj što ne čitaju ugovore ili informiracije o pravima.

Ako se nešto kupi od registriranog poslovnog subjekta on line, potrošač mora znati da od dana kada je zaprimio kupljeni proizvod ima pravo u roku od 14 dana jednostrano raskinuti ugovor te dobiti uplaćeni iznos nazad. Važno je napomenuti da raskid mora biti u pisanom obliku. Nadalje, dok u poslovnici trgovac nije dužan za vraćeni proizvod odobriti povrat novca ili zamjenu, porizvod kupljen on line može se zamijeniti, odnosno vratiti.

Udruga za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana „Potrošački forum“ inače broji 6 tisuća riješenih sporova godišnje.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × 5 =