Dunja Mak: Potrošačima vratimo u džep i do nekoliko desetaka tisuća kuna!

Pri Udruzi za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana djeluje i Savjetovalište za potrošače “Potrošački forum“. Korisne savjete građanima daju iz područja trgovine, javnih usluga; telekomunikacije, energetike, opskrbe vodom, odvoza komunalnog otpada te cijelog niza javnih usluga, zatim područje financija; bankarstva i osiguranja. Vrlo je zastupljeno područje ovrha ali i sva područja gdje se obični građanin kao fizička osoba na tržištu pojavljuje kako kupac, odnosno potrošač. Savjetovalište redovito provodi statistiku, a najviše je pritužbi u području trgovine, rekla je za naš radio pravna savjetnica Savjetovališta za potrošače, Dunja Mak.

Nakon što građanima ponude besplatan pravni savjet, Savjetovalište napominje kako im je potrebna i povratna informacija jer potrošačima vrate u novčanik i do nekoliko desetaka tisuća kuna.

Od 1.srpnja imaju i financijsku savjetnicu.

Građani se za savjet mogu obratiti na Facebook stranicu “Prava potrošača”, zatim na broj telefona 072 414 414 svakim danom od 10 do 14 sati, a također i na uredski telefon 200 246. Uredske prostorije su na adresi Hrvatske Republike 19 b u Osijeku.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 + 11 =