Đurđenovac: Za vatrogasni dom 2,5 milijuna, umirovljenicima 100 kuna božićnice

Općinsko vijeće Đurđenovac usvojilo je proračun za 2022. godinu u iznosu od 31.946.500 kuna. Usvojene su i projekcije za 2023. i 2024. godinu za gotovo 10 milijuna kuna manjim iznosima.


Proračunom za 2022. planiraju se investicije i projekti, od kojih su neki u tijeku, kao što je Tržni centar i Poduzetnički inkubator, za što je rezervirano 6,9 milijuna kuna, a neki su u početnoj fazi, kao što je društveno-vatrogasni dom u Đurđenovcu, za koji je predviđeno 2,5 milijuna kuna.

Nastavit će se ulaganja u izgradnju cesta, nogostupa i parkirališta te ulične rasvjete. Proračunom su planirana i ulaganja u dječja igrališta i sportske objekte, kao i nabava komunalne opreme. Zadržava se kontinuitet provođenja programa u socijalnoj skrbi, kulturi i sportu, dok će se povećati sredstva za predškolski odgoj i obrazovanje.

Načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović istaknuo je kako će u proračun ući 2,5 milijuna kuna za predškolski odgoj i obrazovanje koje će dodijeliti Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Načelnik je predložio, a svi vijećnici prihvatili, povećanje iznosa pomoći građanima i kućanstvima za 250.000 kuna kako bi se umirovljenicima i potrebitima dodijelila simbolična božićnica od 100 kuna.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × five =