Dvije i pol tisuće osoba više na Zavodu za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Dvije i pol tisuće osoba više nalazi se na Zavodu za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za mjesec kolovoz. Povećanje je to od 16 posto, koliko sada iznosi i ukupna nezaposlenost na području županije. Nezaposlenost se povećala u svim dobnim skupinama a najizraženija je u dobnim skupinama od 20 do 24 godine i to za 36%, te od 25 do 29 godina za 27%.

Tijekom kolovoza ove godine poslodavci su objavili 1009 slobodnih radnih mjesta što je 405 radnih mjesta manje nego u istom razdoblju prošle godine. Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz građevinarstva, javne uprave i obrane, obeznog socijalnog osiguranja te prerađivačke industrije.

U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, povećanje nezaposlenosti zabilježeno jena čitavom području Osječko-baranjske županije, najizraženije u ispostavama Valpovo za28,2% , Đakovo za 19,4% i Osijek za 17,1%.

Broj korisnika novčane naknade se u odnosu na prethodni mjesec povećaoza 22 korisnika i u odnosu na prethodnu godinu za 668 korisnika.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + five =

Vrijeme danas