Edukativno-zabavna priredba povodom Dana planeta Zemlje

Grad Đakovo je organizirao javnu priredbu u subotu 27. travnja u sklopu Projekta „O okolišu ne dvoji, otpad odvoji!“ na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu u povodu Dana planeta Zemlje 22. travnja. Program je trajao od 9:30 do 13:30 sati, a sadržavao je edukativno-kreativne radionice za djecu predškolske i školske dobi, prezentaciju stručnjaka za gospodarenje otpadom i pop–rock koncert. Radionice su se sastojale od izrade kreativnih predmeta od prethodno sakupljenog otpada i natjecateljskih igara izrađenih od otpada. Djecu su zabavile teta „Crtalica“, vila „Zvončica“ i eko vrtuljak, a uz edukatore su naučila nešto više o otpadu.

Za građane Grada Đakova održana je prezentacija o održivom gospodarenju otpadom koja je kao temu imala zakonski okvir održivog gospodarenja otpadom te osnove pravilnog postupanja s otpadom. Edukatori i stručnjak za gospodarenje otpadom bili su na raspolaganju građanima za sva pitanja.

Nakon edukativnog dijela programa slijedio je koncert pop-rock benda Pravila Igre koji je zabavljao Đakovčane puna dva sata. Usprkos lošem vremenu, u programu priredbe je sudjelovalo oko 200 stanovnika Grada Đakova.

Javna priredba dio je aktivnosti projekta „O okolišu ne dvoji – otpad odvoji!“ čiji je cilj provedba izobrazno – informativnih aktivnosti na temu održivog gospodarenja otpadom. Vrijednost ovog projekta je 602.204,33 kuna, od čega 83% odnosno 500.000,00 kuna je dodijeljeno Gradu Đakovu iz Kohezijskog fonda Europske unije. (foto: Moje Đakovo)

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 3 =