Ekološki incident u Slavonskom Brodu

U Slavonski Brod i okolna mjesta stigle su cisterne s pitkom vodom. Sinoć je zasjedao Stožer civilne zaštite Slavonskoga Broda, a zatim i Brodsko-posavske županije. Ocijenjeno je da voda u Slavonskom Brodu i zapadnim općinama županije nije za piće i kuhanje, prenosi HRT. Grad Slavonski Brod traži da se pomno preispita ekološki incident koji se u srijedu dogodio na zapadnom ulazu u grad. Pri ispitivanju 30 godina starog cjevovoda puknula je cijev pri čemu je iscurilo oko 150 litara naftnih prerađevina. Radove je izvodila tvrtka Crodux koja bi tom trasom trebala plinom opskrbljivati rusku rafineriju nafte u Bosanskom Brodu. Novi rezultati kakvoće vode bit će poznati tijekom dana. Pitku vodu nema oko 90 tisuća građana.

Hrvatski Crveni križ dostavio je jutros oko 9000 litara vode za građanje Slavonskog Broda. Riječ je o vodi u bocama koja je namijenjena za stare, bolesne, nemoćne i sve ostale koji ne mogu sami otići po pitku vodu do cisterni u gradu. Vodu ćemo im dostaviti u njihove domove, a ostale građane molimo za razumijevanje i pozivamo ih da po vodu odu do cisterni- ističu iz Crvenog križa te upućuju građane da ako znaju za ljude koji ne mogu sami doći po vodu, neka kontaktiraju Crveni križ na 035/444-554 i oni će dostaviti vodu i tim ljudima.

Gradonačelnik Mirko Duspara od jutros je na terenu gdje su već stigle cisterne s vodom potrebnom za građane, a tijekom dana u Slavonski Brod stiže još 200.000 litara flaširane vide. Uz to, gradonačelnik je zatražio od generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića spajanje Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima. Na taj način bi se u relativno kratkom roku te uz minimalne potrebne radove na prespajanju, riješilo pitanje opskrbe građana Slavonskog Broda i okolice potrebnom pitkom vodom, stoji na stranicama Grada.

Cisterne s vodom danas će se nalaziti na idućim lokacijama:

1.Budainka- igralište ( za područje MO Budainka i Kolonija)
2.Mjesni dom Brodsko Vinogorje- za područje Vinogorja i Podvinja
3.Jelas i Rimas-parking preko puta crkve kod Aero kluba
4.Bolnica i Dom umirovljenika (cisterna trenutno razvozi vodu na ovim lokacijama, a nakon toga ide prema Radničkom trgu)
5.Livada – novi mjesni dom
6.Mikrorajon – između samoposluge i dječjeg vrtića Radost
7.Naselje Slavonija I i II i Plavo polje- cisterna će stajati ispred Gimnazije Matija Mesić

Sve daljnje informacije mogu se pratiti na službenim stranicama Grada i putem Facebooka. Dežurni telefoni: 035/ 217-088, 217-013, 217-008, 217-009, 217-010, 217-027, 217-041, stoji na stranicama HRT-a.

Voda u općinama Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci, Oprisavci, Velika Kopanica, Sikirevci i Slavonski Šamac zdravstveno ispravna i takva će ostati.

foto.facebook Grada Slavonskog Broda

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 − fifteen =