Ekonomska škola “Braća Radić” domaćin Međužupanijskog natjecanja u daktilografiji

Ekonomska škola Braća Radić Đakovo u utorak je bila domaćin Međužupanijskog natjecanja u sektoru Ugostiteljstvo i turizam i Ekonomija, trgovina i poslovna administracija. Natjecanje je provedeno u disciplini daktilografija. Učenici 2. razreda natjecali su se u vještini brzine desetoprstnog slijepog pisanja na računalu. Na natjecanju je sudjelovalo 9 natjecatelja i 5 mentora.

Nakon provedenog školskog natjecanja, pravo sudjelovanja na Međužupanijskom natjecanju ostvarile su 2 učenice Ekonomske škole „Braća Radić“ Đakovo. Laura Stanušić ostvarila je treće mjesto, a Lucija Stanušić četvrto. Prvo i drugo mjesto pripalo je učenicima Marku Čolakovcu sa 293,7 udaraca u minuti i Domagoju Jeliniću iz Ekonomske i trgovačke škole „Ivana Domca“ iz Vinkovca. Natjecanje je proteklo u odličnom ozračju, a natjecatelji su pokazali zavidnu razinu stečenih znanja i vještina.

Ciljevi natjecanja su promicati zanimanje, unapređivati i usavršavati vještine kompjutorske daktilografije s ciljem racionalizacije i automatizacije svih faza poslovanja, poticati natjecateljski duh te razvijati pozitivan stav prema budućem zanimanju.

Izvor i foto: Ekonomska škola Braća Radić Đakovo

Pogoci: 19

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 + 13 =

Vrijeme danas