Ekonomska škola Braća Radić: Projekt “Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u RH”

Ekonomska škola Braća Radić Đakovo uključila se u pilot – projekt Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Obzirom na novonastalu situaciju izbijanja pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika o navedenom problemu.

Glavni poticaj za pokretanje ovog projekta, kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanim uz biosigurnost i biozaštitu je važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti. Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac, Osijek. Voditeljica projekta je prof. Alemka Markotić.

U đakovačkoj školi projekt će se provoditi u sklopu fakultativne nastave biologije za više razrede u trajanju od 35 sati godišnje pod voditeljstvom prof. Brankice Radonić. Učenici iz trenutno 110 uključenih škola zajedno će sa svojim učiteljima – mentorima, putem digitalne platforme, obrađivati sadržaje i savladavati planirane ishode koji se nalaze u sklopu Kurikuluma izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita. Na kraju nastavne godine planirano je natjecanje u stečenim vještinama te prezentacija rezultata istraživačkih radova i postera.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twelve + 17 =