Ekonomska škola Braće Radića u sklopu Erasmus+ projekata

Ravnateljica Ekonomske škole Braće Radić u Đakovu Snježana Marić i profesorice Danica Crnov i Zlata Hrženjak boravile su u Francuskoj, na prvom dogovornom susretu Erasmus+ projekta “Spolna ravnopravnost – od teorije do primjene”.Tema projekta bavi se problematikom stvarne spolne ravnopravnosti u teoriji i praksi, a potaknuta je sve prisutnijim problemom fizičkog, verbalnog, psihičkog i internetskog nasilja nad ženama kao i drugim oblicima spolne nejednakosti u suvremenom europskom društvu. Problem spolne neravnopravnosti imaju i puno razvijenije zemlje od Hrvatske, rekla je za naš radio ravnateljica škole Snježana Marić.

Profesori te škole djelovali su također i na pripremnom susretu drugog Erasmus+ projekta “Međunarodna saznanja učenika otkrivaju zanimljiva područja” u Španjolskoj. Cilj projekta je promicanje ruralnog turizma u manje razvijenim regijama kroz četiri područja; prirodu, arhitekturu, kulturu i eno-gastronomske specifičnosti viđene očima mladih domaćih stanovnika i posjetitelja drugih zemalja.Želja je bila pokazati što nudi naše područje ali viđeno očima mladih, rekla nam je profesorica Zlata Hrženjak.

Boravak u inozemstvu bio je prilika za dogovaranje novih oblika međunarodnih aktivnosti kao što su dolazak nastavnika iz Pamplone i praćenja nastave u đakovačkoj školi, te praksa učenika u Sevilli i slovačkih učenika iz Lučenca za obavljanje prakse u đakovačkim tvrtkama.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 + eighteen =