Ekonomska škola na Erasmus+ projektima

Od 12. do 17. studenog ravnateljica Ekonomske škole Braće Radić u Đakovu Snježana Marić i profesorice Danica Crnov i Zlata Hrženjak boravile su u Francuskoj, na prvom dogovornom susretu Erasmus+ projekta “Spolna ravnopravnost – od teorije do primjene”. Projekt će trajati tri godine, nositelj je srednja škola iz Francuske, a partneri su iz Poljske, Španjolske, Italije i Đakova. Tema projekta bavi se problematikom stvarne spolne ravnopravnosti u teoriji i praksi, a potaknuta je sve prisutnijim problemom fizičkog, verbalnog, psihičkog i internetskog nasilja nad ženama kao i drugim oblicima spolne nejednakosti u suvremenom europskom društvu.

Od 20. do 24. studenoga ravnateljica Snježana Marić, profesorice Bernardica Šušak, Brankica Radonić i Zlata Hrženjak sudjelovale su na pripremnom susretu drugog Erasmus+ projekta “Međunarodna saznanja učenika otkrivaju zanimljiva područja” u Španjolskoj. Cilj projekta je promicanje ruralnog turizma u manje razvijenim regijama zemalja sudionica kroz četiri područja; prirodu, arhitekturu, kulturu i eno-gastronomske specifičnosti viđene očima mladih domaćih stanovnika i posjetitelja drugih zemalja.

Također, boravak u inozemstvu bio je prilika za dogovaranje novih oblika međunarodnih aktivnosti kao što su dolazak nastavnika iz Pamplone i praćenja nastave u đakovačkoj školi, te praksa učenika u Sevilli i slovačkih učenika iz Lučenca za obavljanje prakse u đakovačkim tvrtkama.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × 1 =