Ekonomska škola: Praksa u Europi, fantastično iskustvo!

Novi projekt Ekonomske škole Braća Radić : Mladi poduzetnici u modernoj Europi. Nositelj projekta u programu Erasmus+, strateška partnerstva, ključna aktivnost 229 je Srednja škola Pablo Picasso iz Malage u Španjolskoj, a partneri su škole iz Poljske, Mađarske i Ekonomska škola Braća Radić, Đakovo. Tema projekta je društvena inkluzija, što je prioritet Europske komisije s ciljem promicanja vrijednosti tolerancije, slobode i suzbijanja diskriminacije. Tako će učenici Ekonomske škole u siječnju putovati na praksu u Španjolsku i Njermačku u trajanju od tri tjedna, rekla je za naš radio profesorica Zlata Hrženjak. Prije toga u Đakovo će na praksu doći učenici iz Slovačke.

Prednost toga je da učenici upoznaju stvaran posao s kojim će se suočiti nakon završetka srednje škole ali i mogućnost posjeta drugim državama, te upoznavnje rada u njihovim tvrtkama. Ekonomska škola u svom programu nema praksu, tako da će ovaj projekt biti vrlo koristan svima, dodaje Hrženjak.

Učenici će u timovima uz pomoć svojih nastavnika osnovati mini kompanije s društvenim ciljevima, te će sudjelovati u suradničkim poduzetničkim aktivnostima gdje će naučiti kako organizirati, raditi i timu, rješavati probleme, te preuzimati inicijativu. Surađivat će sa svojim vršnjacima iz Europe, koristiti različite alate i otkriti kako učenje pozitivno utječe na živote ljudi.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eight + seventeen =