Foto izložba: “Anđeli” Ive Pervana u Spomen muzeju biskupa Strossmayera

Kao uvod u advent i nadolazeći blagdan Božić, a zbog cjelokupne situacije s pandemijom Covid- 19, u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera odlučili su se na online prikaz otvaranja izložbe posvećene anđelima i sakralnoj umjetnosti.

Riječ je o fotografskoj izložbi Ive Pervana „Anđeli”, koja je postavljena u suradnji s Prokulturom Split, a može se pogledati do 12. prosinca u radno vrijeme Muzeja.

Ivo Pervan rođen je 1947. godine u Splitu, fotografijom se počinje baviti u srednjoj školi, a unatoč diplomi iz ekonomije, profesionalno se nastavlja baviti fotografijom te 1997. otvara svoj fotografski studio.

„Brojne suradnje s dionicima u kulturi i turizmu rezultirale su nagradama, priznanjima, monografijama i prisutnošću u brojnim domaćim i stranim publikacijama.

Kulturna baština, umjetnost i prirodne ljepote u središtu su njegovog zanimanja. Tijekom svojih brojnih putovanja po zemlji i inozemstvu jedan poseban motiv zaokuplja njegovu pažnju – anđeli. Anđeli koji rese unutrašnje i vanjske dijelove, najčešće sakralnih objekata, anđeli na fontanama i javnim spomenicima.

Umjetnička ostvarenja neizmjerne umjetničke vrijednosti koja vrlo često ostanu bez zavrijeđene pažnje jer se nalaze previsoko da bi bili izloženi pogledu posjetitelja, Pervan svojim objektivom „spušta“, omogućavajući nam tako detaljno proučavanje i beskrajno uživanje u ovom nebeskom motivu”, ističe se u prigodnom tekstu.

Pogoci: 3

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × five =

Vrijeme danas