Francuski tjednik objavio veliku reportažu o Slavoniji

Jedan od najutjecajnijih francuskih medija, magazin Le Figaro objavio je u svom tjednom izdanju veliku reportažu o Slavoniji na 10 stranica. Reportažu je pripremio Jean-Louis Tremblais, vrsni novinar i zaljubljenik u Hrvatsku u suradnji s Ericom Martinom, jednim od najcjenjenijih francuskih fotografa. Ovaj je dvojac tijekom rujna prošle godine u organizaciji HTZ-a boravio u Slavoniji gdje su bili gosti Turističke zajednice Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a njihova „slavonska iskustva“ pretočena su u veliku fotoreportažu pod naslovom „Na granicama Hrvatske. Terasa na Dunavu“.

U objavljenoj reportaži, koju će vidjeti milijuni potencijalnih francuskih turista, Slavonija je nazvana muzejom na otvorenom koja oduševljava ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od turističke vreve. „Od gurmana do ljubitelja povijesti, vina, konja i prirode, Slavonija je neotkriven kutak Europe za goste istančana ukusa.“ – otkrivaju reporteri utjecajnog francuskog tjednika.

U reportaži je spomenut i uzgoj Lipicanaca, koji se nalazi na UNESCO-ovu popisu nematerijalne kulturne baštine, a koji je posebno oduševio francuske reportere, kao i ergela koja predano radi na očuvanju tradicije ovog kraja. Tijekom boravka u Slavoniji francuski reporteri obišli su i brojne druge turistički atraktivne lokalitete kao što su Kopački rit, etno-selo Karanac, Muzej vučedolske kulture, katedralu u Đakovu i dr. Ovo će svakako, vjeruju u Hrvatskoj turističkoj zajednici, doprijenijeti još većoj promociji Slavonije i Baranje.

Foto: Figaro Magazine

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × three =