Gimnazija A. G. Matoša Đakovo u Ljetnom znanstvenom kampu u Osijeku

Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo sudjeluje u projektu EU iz područja prekogranične suradnje – Improving the educational system in Physics for general and vocational education in the Croatia-ry border region for secondary schools –   – project HUHR/1601/4.1.2/0033. Nositelj projekta je Elektrotehnička i prometna škola Osijek, partneri Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo, Valeria Koch Schulzentrum Pečuh i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. Specifični cilj projekta je izmijeniti postojeći nastavni plan i program u području fizike kako bi bio provediv u praktičnoj nastavi.

U okviru projekta Phys – Me organiziran je Ljetni znanstveni kamp u Osijeku, od 26. lipnja do 6. srpnja 2018. u kojem sudjeluje pedeset i četiri učenika i šest profesora fizike, iz sve tri škole. Dvadeset učenika Gimnazije A. G. Matoša, Đakovo i profesorice Mirta Lulić i Spomenka Hardi sudjeluju u tom kampu.

Učenici su kroz 10 dana boravka u Osijeku proveli osamnaest laboratorijskih vježbi s opremom nabavljenom u projektu i obišli razne lokacije na kojima su praktično primijenili teoretska znanja i uočili zakone fizike u svakodnevnom životu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × three =