Gimnazija A. G. Matoša kroz projekt Phys-Me unaprijedila nastavu Fizike

Gimnazija A. G. Matoša, uz Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje i prekograničnog partnera iz Pečuha partner je projekta Unaprjeđenja obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju ili Phys-Me. Nositelj projekta  je Elektrotehnička i prometna škola Osijek, a dobivena sredstva iskorištena su za ostvarivanje aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje nastave fizike i izvannastavnih aktivnosti kao što je Ljetna škola fizike, edukacija nastavnika fizike, razvoj kurikuluma dodatne nastave fizike, te za opremanje interaktivnog kabineta fizike suvremenim nastavnim sredstvima i didaktičkim pomagalima, pojasnila je za naš radio profesorica fizike Spomenka Hardi.

Za učenike je ovo vrlo pozitivno iskustvo a ostvareni su dobri kontakti s učenicima i profesorima škola u Mađarskoj i Njemačkoj.

Povodom završetka projekta u Elektrotehničkoj i prometnoj škola Osijek u petak će biti održana završna konferencija koja će okupiti predstavnike ključnih dionika te stručnjake kako bi se nastavio rad na unaprijeđenju procesa učenja u prometnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × one =