Gimnazijalci posjetili Hrvatski sabor

U petak, 1. ožujka, učenici četvrtih razreda gimnazije A.G. Matoša Đakovo boravili su u Hrvatskom saboru. U okviru posjeta, učenici su uz stručno vodstvo razgledali zgradu Sabora, a bio je organiziran i razgovor sa saborskim zastupnicima te prisustvovanje sjednici Sabora. Organiziran je razgovor sa saborskim zastupnicima iz naše izborne jedinice gdje su učenici zastupnicima mogli postavljati pitanja o različitim temama. Na pitanja učenika su odgovarali zastupnik iz Đakova, Damir Tomić, zastupnica Sanja Čikotić, Vesna Bedeković i Stjepan Čuraj , svi iz Slavonije ali iz različitih političkih opcija, za naš radio rekao je profesor Tomislav Kruljac.

Učenici su imali priliku vidjeti kako funkcionira rad Sabora kroz postupke glasanja o amandmanima na zakonske prijedloge i replike zastupnika. Tako su mogli i praktično usvojiti znanje ustavno pravnog uređenja RH, dodaje Kruljac.

Na kraju obilaska prisustvovali su sjednici Hrvatskog sabora na kojoj je između ostaloga ratificiran i protokol o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije NATO paktu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 − eight =