Glazbena škola obilježava 20 godina rada

Osnovna glazbena škola pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” ove će godine obilježiti 20 godina svog postojanja sa simboličnih dvadeset događaja. Pripremili su zanimljive koncerte, a svi će se održati upravo u Đakovu s ciljem približavanja rada Glazbene škole svojim sugrađanima. O događanjima je nešto više za naš radio rekla Maja Varga, učiteljica klavira u Glazbenoj školi i jedna od organizatorica, koja je ujedno spomenula i gorući problem škole, a to je nepostojanje vlastitog prostora.

No, pored toga, škola je unazad 20 godina ostvarila iznimno uspješne rezultate.

Prvi događaj u sklopu obilježavanja 20 godina škole održat će se u četvrtak u dvorani Florentini s početkom u 18 h. Radi se o koncertu pod maskama najmlađih učenika glazbene škole.

Od najavljenih događanja spomenut ćemo još i koncert gostujućih glazbenih škola iz Slavonije i Baranje, zatim koncert bivših učenika glazbene škole koji su nastavili glazbeno školovanje, koncert u sklopu novog eTwinning projekta “Upoznajmo glazbu hrvatskih i mađarskih skladatelja 20. stoljeća”, dan otvorenih vrata glazbene škole, koncert Belomanastirskog ansambla harmonika, koncert dječjih zborova, te još mnogi drugi događaji.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

6 + eighteen =