Godišnja nagrada Hanfe pripala Đakovčanki Mirni Jokić

Prošlog je tjedna u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održano svečano uručenje Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2021. godinu. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), organizacija je za nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju. S ciljem poticanja studenata na kritičko razmišljanje o financijskim aspektima nekih od društveno najvažnijih pitanja današnjice, studenti su mogli birati između pet ponuđenih tema: „Financijske inovacije – prilike i rizici“, „Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije“, „Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna tržišta kapitala“, „Perspektive tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji“ i „Uvođenje eura i utjecaj na sektor financijskih usluga u Republici Hrvatskoj“.

U natječaju su sudjelovali studenti iz cijele Hrvatske, a među troje najboljih pronašla se Đakovčanka Mirna Jokić, sada već diplomirana studentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Mirna je sjajno treće mjesto i prigodnu nagradu Hanfe osvojila iznimno suvremenom i društveno značajnom temom – „Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji“ koji je nastao pod mentorstvom prof. dr. sc. Dubravke Pekanov Starčević i asistentice Ane Zrnić univ. spec. oec.

U Hrvatskoj, dakle, mnoga osiguravajuća društva još uvijek ne poznaju pojam ni prednosti zelene ekonomije, ali postoje načini kroz koje se nastoji poboljšati trenutna situacija, zaključila je Mirna te dodala kako je na temelju ovog istraživačkog rada, temu dodatno nadopunila i iskoristila kao diplomski rad. Pored Đakovčanke Mirne Jokić, mjesto među troje najboljih osvojili su kolegica i kolega s ekonomskih fakulteta u Zagrebu i Splitu, što potvrđuje kako ekonomski fakuleti u Hrvatskoj obrazuju prespektivne buduće ekonomske stručnjake.Izvor: Osijek031.com i Mirna Jokić
Foto: Hanfa

Pogoci: 4

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × one =

Vrijeme danas