Grad Đakovo i Općina Gorjani finalisti EDEN-a

Grad Đakovo i Općina Gorjani finalisti EDEN-a- izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) za 2016./2017. godinu na temu „Kulturni turizam“.

Turistička zajednica Grada Đakova je u mjesecu travnju 2017. godine podnijela prijavu za Grad Đakovo i Općinu Gorjani na Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) za 2016./2017. godinu na temu “Kulturni turizam”. Više o natječaju rekla nam je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek:

Temeljem natječajnog poziva Europske komisije, cilj navedenog izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju turističku ponudu te ju temelje na materijalnoj kulturnoj baštini čime pridonose cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone. Burek pojašnjava što se misli pod pojmom „netradicionalna turistička destinacija“:

Nakon uspješne prijave izabrani su za prolazak u drugi krug natjecanja među 12 destinacija u Republici Hrvatskoj. Komisija je u lipnju 2017. godine boravila u Đakovu i ocijenila destinaciju sukladno dogovorenom programu, a vijest da su Grad Đakovo i Općina Gorjani jedni od finalista je, poručuju iz đakovačke turističke zajednice, dokaz da uz stalna ulaganja u kadrove i turističku ponudu, Đakovo doživljava turistički procvat. Svih pet destinacija, pobjednik i četiri destinacije finalista, bit će predstavljene kao primjeri dobre prakse na europskoj razini te biti pozvane da se pridruže europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma. Saznali smo i što to zapravo znači za Grad Đakovo i Općinu Gorjane:

Jučer su u sklopu predstavljanja naše destinacije u Čakovcu u Starom gradu Zrinskih na čelu s gradonačelnikom Marinom Mandarićem i direktoricom Turističkog ureda Marijom Burek, Grad Đakovo, Državna ergela Đakovo i TZG Đakova, su na oduševljenje građana i posjetitelja u središtu Grada Čakovca omogućili besplatne vožnje u fijakeru Državne ergele Đakovo. Interes za vožnjama i promotivnim materijalima Grada Đakova je bio ogroman.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 + two =