Gradi se Gospodarski centar na 5.000 kvadrata zatvorenog polivalentnog prostora

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić potpisali su danas (13. rujan 2018. godine) Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi projekta izgradnje Gospodarskog centra, budućeg polivalentnog centra sa 5.000 m2 zatvorenog i 45.000 m2 vanjskog izložbeno-prodajnog prostora, kongresnim centrom, ugostiteljskim sadržajima, poslovnim prostorima za male i srednje poduzetnike te za poduzetničke potporne institucije. Ukupna vrijednost investicije definirat će se nakon izrade arhitektonskog rješenja, a za sada se procjenjuje na 30-35 milijuna kuna.
– Danas smo potpisali okvirni sporazum kojim se zadaju smjernice kako će se realizirati projekt koji nije samo gradski i županijski nego je regionalni. Obuhvatit će sve županije istočne Hrvatske, biti najveći sajamski prostor i gospodarski centar za velike manifestacije, događanja i poduzetnički rad. Centar neće biti aktivan samo nekoliko dana i tjedana na godinu nego će živjeti i proizvoditi kroz cijelu godinu. Nakon potpisa Sporazuma krećemo u projektni zadatak, odnosno podjelu zadataka između Grada i Županije, s time da će Grad koristiti ITU mehanizam za financiranje svog dijela, a Županija će svoj dio osigurati kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem i Ministarstvo poljoprivrede. Od danas, u iduće tri godine u Osijeku uz tzv. S-cestu imat ćemo Gospodarski centar, odličan projekt financiran od Europske unije sa svim benefitima za građane naše Županije – rekao je župan Ivan Anušić.
Gradonačelnik Ivan Vrkić smatra da se pozitivne trendove rasta gospodarstva treba nastaviti ovakvim projektima sa širokim spektrom sadržaja i usluga, a kako je dogovoreno financiranje zalaže se da se što prije realizira.
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak pojasnila je da je riječ o prvoj fazi izgradnje Gospodarskog centra, s planiranom mogućnosti njegova daljnjeg širenja, dok je pročelnica Upravnog odjela za programe EU Grada Osijeka Kornelija Mlinarević objasnila način financiranja preko ITU mehanizma i dugoročnost projekta Gospodarskog centra.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eleven + 13 =