,,Gradonačelniče, grad niste Vi, Vaše želje i prohtijevi, grad su njegovi građani, a Vi u njihovoj službi”

Nezavisna vijećnica Mirjana Adrić uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Marinu Mandariću te odgovorila na pitanja građana Đakovštine gdje su informacije iz grada u lokalnim medijima. Pismo prenosimo u cijelosti.

,,Gradonačelniče,

kako ćete svojim sugrađanima objasniti vašu neponovljivo genijalnu logiku da Grad Đakovo, odnosno, mi sugrađani financiramo proizvodnju i objavu kvalitetnih programskih sadržaja, navodno od interesa za Grad Đakovo u 2023. godini, pazite sad , na brodskoj, vinkovačkoj i osječkoj televiziji, kao i medijske nakladnike putem satelita, kabela, interneta i drugih elektroničkih publikacija, a ne na đakovačkim medijima.

Kako ćete im objasniti da je to najbolji put do lokalne informacije, a istovremeno zanemariti lokalni radio. Kako ćete im objasniti da Vi ne trebate ništa što je naše, što je đakovačko.

Pored već poznatog Vašeg bisera – Đakovačkog lista, u prosincu 2022. godine objavili ste javni poziv za proizvodnju i objavu kvalitetnih programskih sadržaja od interesa za Grad Đakovo u 23. godini i namjerno izostavili radio, koji je zakonom za to predviđen.

Radio kao najstariji i najprisutniji medij, koji je kadrovski, tehnički, koncesijski dorastao ulozi inforiranja u pravom smislu te riječi, Vama ne znači ništa, unatoč potrebi i navici Vaših sugrađana.

Možda ste svojim pozivima propustili pozvati foto studije, jer bi tada slike o Vama ispale najljepše.

Vaša faza zaigranog egoističnog dječaka, Vaša je samovolja i zloporaba položaja i ovlasti, na štetu đakovčana, koje ste učinili taocima svoje opsesije.

Gradonačelniče, grad niste Vi, Vaše želje i prohtijevi, grad su njegovi građani, a Vi u njihovoj službi.

Unatoš tome što Vama medijska šutnja odgovara, što slobodu medija žestoko kažnjavate, što niste u stanju demantirati izneseno, morate znati da i niste važni Vi, već je važno da javnost ima informaciju što vi radite, kako trošite naš novac, te jeste li opravdali svoju plaću.

Poštovani sugrađani, ovo je odgovor na Vaše svakodnevne pozive i upite , gdje su informacije iz grada, što se događa i događa li se uopće išta u ovom našem lijepom gradu, navodi u otvorenom pismu nezavisna vijećnica Mirjana Adrić.”

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 − seventeen =

Vrijeme danas