Gradonačelnik demantira navode UHD-a

Povodom priopćenja Ujedinjenih hrvatskih domoljuba potpisano od strane predsjednika Dražena Bogdana, oglasio se gradonačelnik Marin Mandarić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradsko vijeće Grada Đakova 31. 01. 2019. godine usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi kojom je dosadašnja Odluka o socijalnoj skrbi Grada Đakova u potpunosti usklađena sa Zakonom o socijalnoj skrbi. Točnije rečeno, Grad Đakovo je izmjenama svoje Odluke povećao opseg prava najranjivijoj socijalnoj kategoriji stanovništva, odnosno obiteljima i samcima koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, te im se od veljače 2019. godine naknada za troškove stanovanja priznaje u punom zakonskom opsegu do polovice iznosa zajamčene minimalne naknade.

Ujedno je čl. 2. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi izričito navedeno da će samcima i obiteljima, koji nisu korisnici zajamčene minimalne naknade, naknada za troškove stanovanja i nadalje biti odobravana sukladno posebnoj Odluci gradonačelnika Grada Đakova, pa tako i hrvatskim braniteljima koji ispunjavaju uvjete iz Programa socijalne skrbi Grada Đakova. Treba naglasiti da u ostvarivanju prava iz socijalnog programa Grada Đakova ili socijalnih prava iz Zakona o socijalnoj skrbi zakonodavac ne poznaje društveni status, pa tako ni kategoriju hrvatski branitelj. Poznaje samo imovinski cenzus, odnosno visinu prihoda kućanstva (samca ili obitelji).

Grad Đakovo u potpunosti provodi zakonske odredbe kada je u pitanju ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi, a koja su regulirana navedenom Odlukom o socijalnoj skrbi. Ujedno, Grad Đakovo je i do sada priznavao prava iz socijalne skrbi širem krugu korisnika od onog propisanog Zakonom o socijalnoj skrbi omogućavajući samačkim domaćinstvima i obiteljima koji nisu korisnici zajamčene minimalne naknade na priznavanje dijela mjesečnih troškova stanovanja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

11 − four =