Halloween u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata

Kao i prethodne dvije godine, i ovog su listopada obilježili Noć vještica (Halloween) prigodnim radionicama na kojima je sudjelovalo 20-tak nastavnica i nastavnika Srednje strukovne škole Antuna Horvata. Već tradicionalno radionice su se sastojale od dubljenja bundeva (Jack O’lanterns), ukrašavanja školskog panoa i hola, izrade prigodnih kolača i slastica od bundeve, pravljenja straničnika s Halloween motivima, izrade paukova od žice …

Dok je cijela škola mirisala po kolačima od bundeve i cimeta, učenici su mogli odabrati kojoj se aktivnosti žele pridružiti!

Ako su željeli naučiti neku novu riječ ili se jednostavno prisjetiti riječi vezanih za Halloween na engleskom jeziku, osmislili su križaljke, osmosmjerke i kvizove.  Okušali su se i u pisanju strašnih priča na temu Noći vještica na engleskom jeziku što su radili učenici Ekonomske škole ‘Braća Radić’ sa svojom nastavnicom.

Ove godine po prvi put pridružili su im se i učenici Osnovne škole ‘Vladimir Nazor’ iz Đakova sa svojim nastavnicama, koji su izrađivali prigodne ukrase u obliku vještica, duhova i prstenja s Halloween motivima.

U posjet su došla i djeca iz vrtića ‘Zvrk’ za koje su pripremili nekoliko aktivnosti – ‘Osmisli svoju bundevu!’ , ‘Ukrasimo vrata bundevicama i šišmišima!’ i ‘Nauči novu riječ’ (memory igrica).

Novi kućni tj. školski ljubimac postala je lutka – pauk s kojom su se i učenici i nastavnici slikali, ali je zvijezda Noći vještica definitivno bila lutka vještice u prirodnoj veličini koju su napravili nastavnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata Zvjezdana Bogdan i Darko Rajković. Otkako je postavljena u školskoj knjižnici, nema nastavnika niti učenika koji nije htio napraviti selfie s njom!

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

nine + nine =

Vrijeme danas