HGK-Županijska komora Osijek: Proglašena najbolja rakija i liker

Obrt Romić iz Osijeka s rakijom travaricom i Destilerija Bilušić iz Zagreba s likerom od višnje šampioni su ovogodišnjeg, 17. ocjenjivanja kvalitete rakija i likera, koje organizira HGK – Županijska komora Osijek u suradnji s Općinom Semeljci i Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku. Proglašenje rezultata održano je 26. studenoga u Semeljcima, a domaćin svečanosti je bio Grga Lončarević, načelnik općine Semeljci. Priznanja najboljim proizvođačima rakija, likera i ginova uručio je Zoran Kovačević, predsjednik Županijske komore Osijek.

Na ovogodišnjem ocjenjivanju proizvođači jakih alkoholnih pića iz cijele Hrvatske prijavili su ukupno 126 uzoraka rakija, likera i ginova. Organoleptičko ocjenjivanje provelo je 12 stručnih ocjenjivača, pod vodstvom Borislava Miličevića i Ante Lončarića s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Ovo su odlični rezultati, koji kroz 17 godina ocjenjivanja pokazuju velik napredak proizvođača jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj.

Cilj ovog ocjenjivanja je promocija domaćih autohtonih proizvoda i njihovih proizvođača, a ŽK Osijek nastoji pomoći prerađivačima voća i destilerijama povezujući ih sa znanstvenom zajednicom – u ovom slučaju Prehrambeno-tehnološkim fakultetom ili Fakultetom agrobiotehničkih znanosti, rekao je Igor Mikulić, viši stručni suradnik u HGK – ŽK Osijek.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four + nineteen =