Histeria NOVA: Biennale Novog pokreta i pilot projekt Slavonija vertikalni trening centar u Đakovu

Međunarodna suradnja između kanadske plesne kompanije Aeriosa Dance i hrvatske Histeria NOVA Umjetničke organizacije, nagrađena je prestižnom kanadskom nagradom Dance Victoria Chrystal Dance Prize u iznosu od 22.000 $ čime je ostvaren cilj službenog pokretanja 1. Biennala Novog pokreta i pilot projekta Slavonija vertikalni trening centar u Đakovu i Nacionalnom parku Paklenica.

Nagrada podupire iznimna plesna istraživanja i/ili kreacije između zapadno kanadskih plesnih umjetnika, kolektiva ili tvrtke i međunarodnog plesnog umjetnika ili koreografa. Nagrađeni projekt je rezultat jednakih vizija, dugoročnog partnerstva i prijateljstva između koreografkinje Julie Taffe (pionirke vertikalnog plesa u Kanadi) i Marije Šćekić, đakovčanke sa zadarskom adresom, koja će se nastaviti razvijati u Vancouveru, Kanadi tijekom 2024. godine.

Britanski partner Histeria Nova-e David Greeves dobitnik je podrške Arts Council England koja će omogućiti da se svečano pokrene program međunarodnih profesionalnih umjetničkih rezidencija te radionica vertikalno-somatske prakse za djecu i mlade u Đakovu.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × two =

Vrijeme danas